Glæd dig til Byens Samlingssted!

perspektiv fra nordsiden.jpg

Et samarbejde mellem seks af byens foreninger samt Greenways.dk, Gl. Rye Kirke, Gl. Rye Skole og Restaurant Lyng Dal resulterer i løbet af foråret i et samlingssted for byen. Projektet er støttet af bl.a. Nordea-fonden.

Her i april går arbejdet med at etablere Gl. Ryes nye mødested ”Byens Samlingssted” i gang. Torvet kommer til at ligge foran parkeringspladsen ved Dagli'Brugsen. Det skal danne ramme om sommerfester, aktiviteter for byens foreninger, julemarked, salg af juletræer og andre fælles aktiviteter.

Men først og fremmest vil det blive dér, hvor spontane aktiviteter opstår i hverdagen: Den hyggelige kaffe med naboen, isen med vennerne eller en mulighed for blot at sidde og observere sine medborgere. Torvet skal være imødekommende og indbyde til ophold, leg og gode snakke. Og det skal kunne fungere som pitstop for områdets gæster og som turistinformation om områdets mange oplevelsesmuligheder.

Offentligt toilet, formidlingsvæg og hjælp til vandrere og cyklister

Som en del af projektet etableres et offentligt toilet, en formidlingsvæg om områdets historie, vandreruter mv., drikkevandspost til vandrere og cyklister, og der opstilles en robust pumpe til luft i cykeldækkene og noget håndværktøj til simple reparationer.

Grønt partnerskab og sponsorer gør det hele muligt

Et grønt partnerskab, etableret af aktive borgere i Gl. Rye, står bag:

Uden sponsorhjælp var projektet ikke muligt. Partnerskabet har søgt og fået i alt 1,7 mio. kroner til projektet fra:

Den frivillige indsats

I forbindelse med etableringen af Byens Samlingssted vil partnerskabet engagere frivillige i klargøring af arealer ved opbrydning af gamle belægninger og klargøring af arealerne til professionelles indsats.

Med afsæt i workshops for byens borgere er projektet tegnet af Henrik Højmose Olesen, der bor her i Gl. Rye. Se nogle af tegningerne her: 

Tovholder på projektet, herunder kontakt til sponsorer og pressen, er Ove Krogsøe, tlf. 2175 0310, ove.krogsoe@glrye.dk

Det første synlige arbejde bliver flytning af et af træerne foran Dagli’Brugsen her sidst i april.