Kalender: Det sker i Gl. Rye

Skt. Hans Aften i Gl. Rye

UDSYN - Himmbjergegnens Debatforening holder foredrag ved lektor Folkekirkens udd.- og videnscenter, ph.d. Kjeld Slot Nielsen.

For et par generationer siden talte forstandige og kloge mennesker om, at religionens tid var forbi. Naturvidenskabens indsigter og teknikkens nye muligheder ville overtrumfe religionernes gamle verdensforklaringer.

I dag er der ingenting, der tyder på, at religionen er på vej ud af historien. Religionen derimod vendt tilbage og sine steder i en sådan fundamentalistisk form, at det har kaldt en ateistisk modreaktion frem.

I mit foredrag vil jeg beskrive religionens genkomst ved hjælp af eksempler fra filosofien, teologien og populærkulturen og give et forsøgsvis svar på, hvad religion er, hvorfor den er kommet for at blive og hvorfor religion er for vigtig til at blive overladt til fundamentalister og ateister.


------------
UDSYN er Himmelbjergegnens foredrags- og debatforening, som sørger for, at der holdes aktuelle foredrag i Gl. Rye. I skrivende stund håber og tror vi, at det fra efterårssæsonen 2021 igen bliver muligt at holde foredragsaftener i Skt. Sørens Hus.

Der er fri entré til aftenforedrag – kaffe og kage koster kr. 20,- . TEGN MEDLEMSKAB: Kr. 50,- for en hel sæson. Medlemmer af Udsyn får gratis kaffe og kage ved aftenforedrag og medlemsservice i form af påmindelser om foredrag og hvad der foregår i UDSYN.

Alle foredrag arrangeres i samarbejde med Gl. Rye menighedsråd.