Maja og datteren Olivia

Maja og datteren Olivia på 6 år

Maja arbejder som socialpædagog på et værested i Hedensted. Olivia går i 0. klasse på Gl. Rye Skole.

Hvor og hvornår

Ryesgade 13A. Midt i december 2015.

Hvorfor

Det var en slags kærlighed ved første blik. Da Maja kørte igennem Gl. Rye første gang, kunne hun mærke, at der var en god energi i byen og at her ville hun gerne slå sig ned. Og uden at kende en eneste i området, flyttede de her til fra Hjortshøj.

Maja holder meget af at sidde ved det store køkkenvindue og kigge ud over Ryesgade, på bindingsværkshuset overfor og op på kirken.

Det værste

Der er for få mindre lejligheder til leje og de lejligheder, der er til rådighed, er dyre.

Det bedste

Maja og Olivia er blevet mødt af venlighed, opmærksomhed, hjælpsomhed fra første færd. Allerede efter kun et par uger med postadresse i Gl. Rye blev Maja og Olivia efter et besøg på kælkebakken inviteret på frokost og legeaftaler kom lynhurtigt derefter. I Bisonbanden var det nemt at blive venner med alle.

Anbefaling/ønske

Brug Gl. Ryes Facebookside. Maja har selv stor glæde af at bruge den. F.eks. var hun kort efter tilflytningen syg og uden mad i huset. Hun skrev det på fb og 20 minutter senere stod der en venlig sjæl ved hendes dør med en pose mad. Det er da godt naboskab!

Bonus

Naturen omkring Gl. Rye er også noget af det bedste: Maja fremhæver især Blidsø, der minder hende om hendes tid i Østrig.