Karen og Nicolai i Linda og Frodes hus

Karen og Nicolai i Linda og Frodes hus

Karen Fogtmann Madsen (fra Hammel) underviser i kunst, tegning/grafik og keramik på Silkeborg Højskole Nicolai Schøler (fra Thorsø) arbejder som pedel på Gødvad Efterskole.

Hvor

Lyngdal 17 – Linda og Frodes hus – nu under gennemgribende ombygning, for der skal være plads til værksted og ateiler udover leverummene.

Med matriklen fulgte en mappe med husets historie – en samling dokumenter, som viser ændringer og forbedringer gennem tiden. Det er interessant læsning for nye ejere. 

Linda havde efterladt måske samtlige årgange af Aktuelt i huset, som Karen og Nicolai har læst i med stor fornøjelse. 

Hvornår

Karen og Nicolai så huset første gang i november 15. På det tidspunkt var de ikke helt klar til at købe hus, men de var godt på vej til at sige farvel til livet i byen. Og et halvt år senere – i juni 16 - overtog de huset og haven, der ligger ud til lyngbakkerne.

Nu et års tid senere kan de – midt i byggerodet – glæde sig over et velfungerende køkken og brændeovn, en nybygget masseovn i nederste etage og et nybygget shelter i baghaven. Og resten skal nok også blive hamrende godt i løbet af det næste års tid, for heldigvis er de begge to meget praktisk anlagt og har mange gode hjælpere i nærheden.

Hvorfor

Gammel Rye og Søhøjlandet har alt, hvad parret kan ønske sig! Det er skønt at bade i en af søerne på vej hjem fra arbejde arbejde, at køre mountainbike med naboen og tage på kærestetur i kajak. Og når der er besøg af familie og venner, så er en gåtur i lyngbakkerne appetitvækkeren over dem alle.

Det værste

Genbrugspladsen er lukket om søndagen!

Det bedste

Naboerne har været rigtig søde til at kigge forbi og sige hej, når Karen og Nicolai har været i gang med at rive ned og bygge op. I juni i år blev der holdt vejfest – en god lejlighed til at lære naboerne bedre at kende. Og det er blevet til en del spontane naboøl :-)

Anbefaling/ønske

Et kvindefodboldhold i Gl. Rye!

Bonus

Nogle af parrets bedste venner bor lige om hjørnet, Else Marie og Andreas, Lyngdal 1. Karen og Else Marie har været på Silkeborg Højskole sammen og det var efter en fest hos vennerne i nummer 1, at Karen og Nicolai blev opmærksom på Lyngdal 17, som de allerede dagen efter så nærmere på både inde og ude. Derudover har de andre venner og kolleger i nærheden, og de mærker en strøm af tilflyttere især fra Aarhus.