Fra Trøjborg til Gl. Rye

Fra Trøjborg til Gl. Rye

Familien består af Mette Marie, Søren Raaschou og Anna Kirstine på 1 år, som midt i maj får en lillebror. 

Anna Kirstine går i dagpleje i Glarbo. Mette Marie arbejder som musikterapeut og sangerinde, når hun ikke er på barsel. Søren har sin egen musikvirksomhed – tidligere med musikskole. For nylig er Søren også begyndt at arbejde som handicaphjælper i Hinnerup.

Hvor

Ryesgade 54, Gl. Rye.

Hvornår

For et år siden flyttede de tre fra Trøjborg, Aarhus til Glarbo. Og i august sidste år blev Anna Kirstine døbt i Ry Kirke og festen blev holdt hjemme på Tønningsletvej 9 med efterfølgende gåtur i skoven.

Efter et år i lejebolig i Glarbo har familien købt Rita & Åges hus og er lige flyttet ind. Rita efterlod deres ”kærlighedshus” med et par søde hilsner: Blomster i køkkenalrummet, tusser til Anna Kirstine og et ønske om, at familien ville blive ved med at fodre fuglene i den hyggelige skrånende baghave. 

Hvorfor

Familiens lejlighed på Trøjborg var ramt af skimmelsvamp og med et nyfødt barn var det tid at flytte. Søren kommer fra Ry og Mette Marie er vokset op på Mors. 

Hendes mor er tilflytter til Silkeborg, og har boet der ca. 4 år, så de kender Søhøjlandet godt. Boliger er billigere end i Aarhus og Gl. Rye er bare et godt samfund for børn at vokse op i. De nyder at bo tæt på skoven og have mere plads i boligen. Det er absolut et positivt tilvalg!

Det værste

Når man bor i Glarbo er logistikken en udfordring. En cykelsti til Gl. Rye savnes.