Birgitte Yde og hunden Frida

Birgitte Yde og hunden Frida

Birgitte Yde er korrespondent, advokatsekretær og skolelærer, og bor sammen med Frida, sin 7 måneder gamle og meget aktive Airedale Terrier.

Hvor

Præstegårdsvej 5. Huset er fra midt i 80-erne og haven er et væld af spændende træer, frugttræer, buske og blomster, som kalder på en forenkling, så væksterne og udsigten mod Ry kan nydes indefra haven. Det er en af de mange kommende projekter, som også omfatter en forvandling af garagen til aktivitetsrum til børn og legesyge sjæle. 

Hvornår

Overtagelsesdatoen for hus og have var 1. april 2017. Herefter fulgte en gennemgribende renovering af de centrale rum i huset og Birgitte og Frida flyttede så ind sidst i juni i år. Indtil videre er blandt andet badeværelserne fortsat i retro-stil.

Hvorfor

Familien kalder, for børn, svigerbørn og barnebarnet Sofie på 2 år bor også i Gammel Rye.

Det værste

Postkasse blev fjernet ved overtagelsen og på det tidspunkt var Birgitte og hendes mand i Langbortistan, så velkomstpakken og sikkert mange andre spændende informationer er desværre gået tabt.

Det bedste

Naturen i Søhøjlandet og omkring Gl. Rye. Og de har gode venner i Them, som de glæder sig til at se mere til. Og gåture kan Frida jo ikke få for mange af.

På sofabordet står en smuk vild buket plukket tæt ved Blidsø på den gamle flyveplads – en stedsbetegnelse, som tilflyttere gerne vil høre baggrunden for – jeg anbefalede straks et besøg på Gammel Rye Mølle og har også leveret brochurer, vandretursfoldere og forskellige kort over Gl. Rye og Søhøjlandet.

Anbefaling/ønske

Rundkørsel ved T-krydset Ryesgade/Rodelundvej. Det er fint nok med en hastighedsbegrænsning på 70 km i timen, men en rundkørsel ville være endnu bedre.

Bonus

Birgittes mand Elo arbejder for Nauticawt Energy Solutions og bor derfor til daglig i Singapore, hvor de indtil for nylig har boet begge to. Singapore er på størrelse med Bornholm og der bor 5,5 milioner mennesker. Det er en af verdens dyreste lande at bo i og der er regler for alt.

Elo kommer hjem på ferie en gang imellem, ligesom at Birgitte i den mørke tid tager til Singapore på ferie. De har begge lige været med til at fejre Birgittes mors 85-års fødselsdag i Kolding. Og tidligere har de boet i det meste af Danmark – bl.a. i Haderslev, Vodskov, Aarhus, Kolding, Christiansfeld – med andre ord er de mest jyder!