UDSYN: Myren og Mennesket

Skt. Hans Aften i Gl. Rye

Foredrag ved seniorforsker Hans Joachim Offenberg.

Hør om myrernes forunderlige levevis og organisering i samfund med dronninger, slaver og kannibalisme. Myrerne har tilmed "opfundet” telekommunikation, landbrugsdrift og aktive solfangere.

Og myrerne har tilpasset sig ekstreme forhold – f.eks. i kolonier under havet og i områder med permafrost. Hør også om forskernes nyeste succes med at bruge myrer i skadedyrsbekæmpelse og derved erstatte sprøjtemidler – så f.eks. appelsin- og mangoplantager kan drives økologisk.

Foredraget tager udgangspunkt i Tænkepausen ”Myrer” fra Aarhus Universitetsforlag, som har været indstillet til Læsernes Bogpris 2014.

UDSYN er Himmelbjergegnens foredrags- og debatforening, som sørger for, at der holdes gode og aktuelle foredrag i Gl. Rye. Med sæson 2018 går UDSYN ind i sit 10. år.

Alle foredrag arrangeres i samarbejde med Gl. Rye menighedsråd. Der er fri entré til aftenforedrag – kaffe og kage koster kr. 20,- (gratis for medlemmer).

Højskoledagen koster kr. 200,- for medlemmer og kr. 275,- for ikke-medlemmer.

TEGN MEDLEMSKAB: Kr. 50,- for en hel sæson. Medlemmer af Udsyn får gratis kaffe og kage ved aftenforedrag. Desuden ydes medlemsservice i form af påmindelser om foredrag og hvad der foregår i UDSYN.