Udsyn: Anders Kjærulff - Fra Sølvpapirshat til Samfundsfjende

Skt. Hans Aften i Gl. Rye

Hvad betyder Edward Snowden for dig?

Foredrag af Anders Kjærulff. Journalist og radiovært.

Indtil 2013 var vi mange, der mente at overvågningen af os alle sammen var meget, meget omfattende. Men vi kunne ikke bevise noget. Efter 2013 vidste hele verden, at alt vi foretager os på internettet bliver gemt og analyseret og kan bruges imod os i fremtiden.

Men vore regeringer og os borgere fortsætter som om ingenting er hændt - ja, meget tyder endda på, at overvågningen er taget til.
Manden der fortalte os, hvor slemt det stod til var Edward Snowden, der forlod et højt betalt job for et privat konsulentfirma, der havde NSA, National Security Agency, som kunder.

Han tog over en million dokumenter med sig ud, gemte sig på et hotel i Hong Kong, afleverede dokumenterne til en flok journalister, og sidder nu fast i Moskva, hvor han har fået eksil og pt. beskyldes for skiftevis forræderi og for at være spion for russerne.

Anders Kjærulff er studievært på radioprogrammet AFLYTTET på radio24syv og har gennem fem år beskæftiget sig med spionage, hacking, overvågning og borgerrettigheder og vil forsøge at give svar på:

- Hvad er METADATA, og hvorfor skal du være bange for dem?
- Bliver vi virkelig mere effektive af at Digitalisere, eller bare mere sårbare?
- Hvordan sikrer du dig selv mod overvågning? Nytter det overhovedet noget?
- Digitale Dystopier: Om fremtiden, der ikke er så lys som vi bliver lovet, men heller ikke så mørk som vi frygter, hvis vi gør noget. NU!

Arrangeret i samarbejde med Menighedsrådet. Læs mere på: www.udsyn.dk