Højskoledag med UDSYN

Skt. Hans Aften i Gl. Rye

Program:
9:30 Rundstykker og kaffe
9:55 Velkomst og sang
10:00 Foredrag og livetegning v/ Maren Uthaug
12:00 Frokost
13:30 Fortælling v/ Thomas Kirk
14:30 Fortælling v/ Bjarne Jensen

Tilmelding: Koster kr. 275,- inkl. mad (kr. 200,- for medlemmer af UDSYN)

Tilmelding senest den 10. november til kontakt@udsyn.dk

Foredrag: Thomas Kirk Fortæller:
Ny nordisk saga, fortællinger om den moderne mands udfordringer i et nordisk velfærdssamfund. Mine historier ligger oftest indenfor den selvopfundne genre ”magisk vestjysk realisme” og jeg har primært fortalt til Story Slams, hvor deltagerne dyster ud i fortællekunsten.
I 2013, 2014 og 2015 har jeg vundet Story Slams i Aarhus og Odense og har siden 2014 undervist i historiefortælling og fungeret som vært for de månedlige Story Slam arrangementer på Teater Katapult i Aarhus.

Foredrag: Bjarne Jensen, journalist og medlem af Ry Fortællekreds
Engang smuglede min mor kaffe. Jeg var kun en lille dreng, men et halvt århundrede senere sidder oplevelsen stadig i mig og giver stof til en god historie. Nogle gange er virkeligheden ikke nok, og så hitter jeg på. Ind i mellem flyder grænsen mellem det selvoplevede, og det jeg digter. I 2016 vandt jeg finalen i fortællekonkurrencen Story Slam i Aarhus.

Foredrag: Maren Uthaug, forfatter, blogger og tegner
I foredraget fortæller Maren Uthaug om sit forfatterskab med udgangspunkt i sin nye roman, og efter pausen kan du opleve hende livetegne en fortælling og tager dig samtidig med helt ind i hendes tegneunivers og ser fortællingen vokse frem. Det levende ord og den levende tegning i samme foredrag. Maren Uthaug har med sin enkle, ironiske streg været fast tegner for Politiken med striben ”Ting jeg gjorde” siden 2013. Samme år debuterede hun også som romanforfatter med bogen ”Og sådan blev det”, der blev indstillet til Bogforums Debutantpris. I 2017 udkom romanen ”Hvor der er fugle”, som er en anderledes slægtsroman om kærlighed
og indavl i en barsk natur ved Kjeungskjær Fyr et par kilometer ud fra kysten i Ørlandet i Norge. Romanen viser, hvor tæt man kan leve sammen uden nogensinde at lære hinanden at kende. Siden
2009 har Maren Uthaug også været blogger, fordi det, som hun selv siger, ”er næsten lige så sjovt som at være fuld”. Hun er halv samisk, halv norsk og ret dansk.